duminică, 24 noiembrie 2013

"O MANA INTINSA, UN ZAMBET IN PLUS!"

      STIMATI PARINTI,

    IN DATA DE 20 NOIEMBRIE 2013,  LA GRADINITA NOASTRA  A AVUT LOC LANSAREA UNUI PROIECT EDUCATIONAL INTITULAT, "O MANA INTINSA UN ZAMBET IN PLUS!", COORDONATORII PROIECTULUI FIIND: INSPECTORATUL  SCOLAR JUDETEAN, ARAD,  REPREZENTAT PRIN INSPECTORUL DE SPECIALITATE, prof. EMILIA SORITEU,  IMPREUNA CU   SASE  GRADINITE DIN MUNICIPIU,  MAI EXACT: GRADINITA P.P NR.1, GRADINITA  ,,ELEFANTELUL ALFA", GRADINITA P.P NR. 14, GRADINITA P.P NR 15, GRADINITA  ,,CASUTA PITICILOR,, SI GRADINITA P.P. ,,PITICOT".
    ACEST PROIECT ARE CA SCOP STRANGEREA DE FONDURI PENTRU A AJUTA DOI COPII DIN JUDETUL ARAD CU DIZABILITATI SI ANUME BOGDAN PLESA SI MIHAI ALESANDRO, PRIN DEMARAREA MAI MULTOR ACTIVITATI DE VOLUNTARIAT A ACESTOR GRADINITE PE O PERIOADA DE UN AN DE ZILE.
  PROIECTUL  ESTE SUSTINUT DE INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN ARAD, GRADINITA NR. 2, NADLAC, PALATUL COPIILOR, ARAD, DIRECTIA DE DEZVOLTARE COMUNITARA, ARAD SI BISERICA ORTODOXA SEGA 1, ARAD.
   PARTENERI MEDIA FIIND WEST TV, INFO TV, PRO TV, ARAD, ARAD FM, GLASUL ARADULUI, S.C. "EUROPEANUL" S.R.L, JURNALUL ARADEAN, ARADON, PACK MEDIA CONSULTING SI GOLDEN BLITZ & MEDIA- special events.

    PRIMA ACTIUNE DIN ACEST PROIECT SE VA DESFASURA SUB FORMA UNUI SPECTACOL CARITABIL PE DATA DE 6 DECEMBRIE 2013, ORA 16:00, LA FILARMONICA DE STAT DIN ARAD, EVENIMENTUL FIIND INTITULAT ,,SANSA PENTRU MIHAI ALESANDRO". IN CADRUL ACESTUI EVENIMENT, GRUPE DE COPII DE LA GRADINITELE IMPLICATE IN ACEST PROIECT VOR PREGATI UN PROGRAM ARTISTIC. ACEASTA PRIMA ACTIUNE ARE LA BAZA STRANGEREA DE FONDURI CARE VOR FI DONATE BAIETELULUI PE NUME MAHAI ALESSANDRO.
    GRADINITA NOASTRA VA PARTICIPA ALATURI DE CELELALTE GRADINITE CU UN PROGRAM ARTISTIC . VA ASTEPTAM CU DRAG SA NE SUSTINETI DAR MAI CU SEAMA VA ASTEPTAM SA FITI ALATURI DE MIHAI ALESSANDRO SI DE FAMILIA LUI.  IN SALA VA FI AMPLASATA O URNA UNDE CEI CARE DORESC,  POT DONA O SUMA DE BANI.
    PENTRU A CUNOASTE MAI BINE CAZUL LUI MIHAI ALESSANDRO, PUTETI URMARI URMATORUL FILMULET https://www.youtube.com/watch?v=hpJs1i8c7Ww , IN CARE MAMA LUI, CUPRINSA DE MARI EMOTII, ENUMERA GRAVELE PROBLEME DE SANATATE CU CARE MICUTUL S-A NASCUT. PUTETI VEDEA SI FOTOGRAFII CU MIHAI PE SITE-UL http://www.sansapentrumihaialessandro.info/ 

   POATE VA INTREBATI DE CE NE-AM IMPLICAT IN ACEST PROIECT SI DE CE VA IMPLICAM  SI PE DUMNEAVOASTRA... O FACEM PENTRU CA, CREDEM CU TARIE IN URMATORUL MOTTO:
,,Dragostea nu este doar un zambet, nu este doar o floare, dragostea este un suflet ranit si apoi vindecat de altul"
                                                                       Octavian Paler
SI SUNTEM CONVINSE CA NIMENI NU POATE RAMANE INSENSIBIL,  ACUM, IN PREAJMA SARBATORILOR DE IARNA, UNDE IN FIECARE CASA AR TREBUI SA EXISTE  BUCURIE, PACE SI ARMONIE, LA NECAZUL ACESTOR PARINTI CARE SI-AU DAT TOTUL PENTRU A-SI VEDEA BAIETELUL MAI BINE... SI FIECARE DINTRE NOI DIN PUTINUL NOSTRU, PUTEM DARUI CUIVA CARE ARE CU ADEVARAT NEVOIE, POATE MAI MULT DECAT NOI, CU GANDUL CA SANATATEA ESTE PRETIOASA SI CA NOI SUNTEM FERICITI...


"Fabrica lui Mos Craciun exista!"

  Cu gandul la Sarbatoarea Craciunului, in asteptarea lui Mos Craciun si a bradului impodobit, copiii din grupa mijlocie, grupa mare  "A" si grupa mare "B" au pornit  intr-o excursie la Gottlob, judetul Timis pentru a vizita fabrica de globuri "Moranduzzo". Copiii au descoperit aici minunata lume a podoabelor de Craciun, fiind incantati si fascinati sa descopere cum se fabrica globurile, beteala si brazii artificiali. Ajutoarele lui Mos Craciun, angajatii fabricii, le-au explicat si aratat cu pricepere si daruire cum se pregatesc podoabele care vor impodobi bradul de craciun. Copiii au primit fiecare un mic cadou constand in globuri si beteala de la marinimosii angajati ai fabricii. La intoarcere copiii au pasit pragul Manastirii Bodrog, unde au inaltat o rugaciune, s-au inchinat la icoane si au primit binecuvantarea duhovnicului. 
   A fost o zi frumoasa, in ciuda vremii friguroase, de care cu siguranta copiii si doamnele educatoare isi vor aduce aminte cu drag.


Autor text: prof. Cosmina Paguba











duminică, 17 noiembrie 2013

:)

Disney: http://www.youtube.com/watch?v=S1x76DoACB8

"Orasul copilariei mele!"-concurs

   Cu ocazia Zilei Internationale a Zonelor Urbane, gradinita noastra a organizat un concurs cu titlul "Orasul copilariei mele", la care au participat echipe de copii de la gradinitele P.P. Nr. 14, P.P.  Nr. 16, P.P. Nr. 1, gradinita noastra si Scoala Generala "Iosif Moldovan", Arad, indrumati de doamnele educatoare si doamnele invatatoare. Fiecare echipa a avut la indemana materiale reciclabile pentru a realiza o macheta reprezentand orasul pe care ei si-l doresc: un oras curat si nepoluat. Machetele realizate de fiecare echipa au fost foarte frumoase, copiii obtinand in urma acestui concurs cate o diploma. "Orasele" copiilor pot fi admirate in expozitia de la intrarea in gradinita noastra.







joi, 14 noiembrie 2013

"Cutia cu suflet"



COPIII SARACI AU UITAT CA MOS CRACIUN EXISTA!!!

Copilaria este o lume de poveste, o lume a inocentei, o tara a viselor în care povestile ei sunt nemuritoare. Copiii au felul lor de a vedea lumea şi sunt singurii carora nu le este frica de viitor. Îsi zidesc fericirea pe visuri, iar poveştile şi basmele in care binele invinge raul, fac parte din realitatea lor.Copilaria este singurul moment al vietii în care traim totul cu maxima intensitate, in care plangem şi radem in aceeasi zi, în care ne suparam si iertam dupa cateva momente.
Insa la fiecare pas vedem un copil suferind. Vedem si spunem: "Ar trebui sa ajut!". Dar nu o facem. De obicei din lipsa de timp. Ne amagim cu ideea ca o vor face altii. Deseori nu o face nimeni, dar cred ca sta in puterea noastra sa fim mai uniti.
Se apropie Craciunul si toti ne lasam vrajiti de magia sarbatorilor de iarna. Il asteptam cu mult drag pe Mos Craciun, numai ca el uita uneori de copiii saraci. Asa ca, noi, prin campania noastra “CUTIA CU SUFLET “ ,desfasurata in perioada 1 noiembrie- 15 decembrie 2013 ,ii reamintim Mosului ca exista si acesti copii tristi si mai putin fericiti, care-l asteapta cu multa bucurie in pragul casei.
Fii generos! Alatura-te echipei noastre si transforma-te in Mos Craciun pentru un copil, care-ti va multumi chiar daca nu te cunoaste.
Cadourile vor ajunge inainte de Craciun la cei care au cu adevarat nevoie de ele. Cu siguranta fiecare copil se va bucura de cadou si noi suntem convinsi ca si tu te vei simti mai bun si mai fericit de Craciun.

MOS CRACIUN VINE SI LA COPIII SARACI……………... AJUTA-NE SA-I AJUTAM SI SA LE AMINTIM CA EL EXISTA!!!

INGREDIENTELE ”CUTIEI CU SUFLET”:
- foarte mult suflet
-1 cutie pantofi (dimensiunea dupa posibilitati)
- hartie impachetat cadou specifica sarbatorii craciunului
- dulciuri specifice si alimente(optional)
- articole igiena personala:sapun,pasta de dinti,periuta de dinti,sampon etc. (de preferat ambalate in pungi separate)
- jucarii/jocuri (de dimensiuni reduse cutiei pregatite)
-rechizite:creioane/creioane colorate,carioci,carti colorate,pixuri,caiete etc
Mod preparare:
Individual,cu specificatia la final dupa ce ati impachetat cadoul sa fie specificata varsta (de la 0 ani pana la peste 18+ ani)si pentru cine este destinat cadoul baiat sau fata.

P.S.- textul nu ne apartine, a fost preluat.


joi, 7 noiembrie 2013

"Impreuna pentru o viata lipsita de primejdii"- parteneriat

        In cadrul parteneriatului cu Inspectoratul de Politie Rutiera, Arad, copiii gradinitei noastre au desfasurat o activitate de Educatie rutiera, impreuna cu domnul subinspector Razvan Meszar. Domnul subinspector, le-a explicat copiilor cateva reguli de circulatie si de asemenea au facut impreuna cateva demonstratii sub forma unui joc de rol, de trecere intr-o intersectie semaforizata. Domnul subinspector ne-a promis ca la primavara vom iesi cu totii, intr-o intersectie semaforizata adevarata si vom desfasura din nou aceasta activitate.
        Multumim Politeiei Rutiere, Arad cat si domnului Razvan Meszar pentru implicare si ajutor!



Plantarea unor pomisori ornamentali in curtea gradinitei noastre :), octombrie 2013




"Saptamana legume si fructe pentru nevoiasi"

Stimati parinti,

   Dorim sa va multumim pentru donatiile de fructe si legume pe care le-ati facut in saptamana 28.10-1.11. Am reusit sa adunam o cantitate mare de fructe si legume pe care le-am dus la Biserica Ortodoxa Sega II, din cartierul Vlaicu, spre a fi donate mai departe unor familii nevoiase. Dorim sa multumim de asemenea si Domnului Preot Bonchis pentru ajutor si implicare. 
   Pe aceasta cale, vrem sa va informam ca gradinita noastra se va implica in acest an, in mai multe campanii cu donatii pentru nevoiasi, fie ei copii, batrani sau familii cu probleme de ordin financiar si ne bucuram sa stim ca putem conta pe ajutorul dumneavoastra. Copiii sunt bucurosi cand stiu ca pot ajuta si pot darui din putinul lor, acelora care poate, nu au deloc.




"Sarbatoarea dovleacului" sau Halloween, la noi in gradinita :)

    Cu ocazia zilei de Halloween, pe data de 31 octombrie, la noi in gradinita a avut loc "Sarbatoarea dovleacului".  Aceasta zi a fost srabatorita cat mai frumos de fiecare grupa din gradinita, copiii grupelor mari realizand  diverse lucrari, colaje si picturi, cu aceasta tematica, acestea fiind expuse intr-o expozitie la intrarea in gradinita. Ziua s-a finalizat cu o petrecere,  copiii fiind costumati in diverse costume "inspaimantatoare". Atat copiii grupelor mari cat si copiii grupelor mai mici au adus la gradinita cate un dovleac sculptat sau decorat, care a fost expus intr-o alta expozitie, cea de dovleci, tot la intrarea in gradinita.
     Pentru copii a fost o zi extraordinara , cu multa distractie si veselie si dorim sa multumim  din nou parintilor ,pentru sprijin.