joi, 31 ianuarie 2013

Cerc pedagogic

 Si educatoarele invata...

"Niciodata sa nu te opresti din invatat. A conduce este o profesiune, nu un drept sau o mostenire. Accepta ca vor exista, in mod frecvent, lucruri pe care nu le stii si ca a gasi modalitati mai bune de a rezolva lucrurile face parte din profesie."- Bruce Hayland






 

miercuri, 30 ianuarie 2013

Cat adevar!!!


Decalogul părinţilor...


1. Iubește-ți copilul! Acceptă-l așa cum este, bucură-te de el și dă-i ocazia să descopere ce loc special ocupă în viața ta.

2. Protejează-ți copilul de riscuri fizice și emoționale și învață-l să se protejeze singur!

3. Fii pentru copilul tău acel exemplu pe care ai vrea să-l vezi în fiecare din semenii noștri!

4. Joacă-te cu copilul tău! Așa va învăța că lumea este un loc frumos în care mai târziu va munci și va crește.

5. Dă-i copilului spațiu pentru a se construi pe sine dar fii pe aproape în cazul în care are nevoie de sprijinul tău.

6. Spune-i ”NU” copilului tău. Așa va învăța că nu i se cuvine totul și că existe limite. Copiii au nevoie de reguli pentru a învăța ce se așteaptă de la ei.

7. Vorbește-i copilului tău și ascultă-l! Așa va învăța cum să comunice cu ceilalți.

8. Laudă-ți copilul și acordă-i atenție! Astfel va învăța că este special și important pentru tine.

9. Consecvența este cheia schimbărilor durabile. Fii una cu partenerul tău și copilul va învăța stabilitatea și consistența lucrurilor bine făcute.

10. Nimeni nu este perfect. Nici chiar tu. Și părinții sunt oameni, așa că nu te învinovății pentru fiecare greșeală pe care o vei face; ai nevoie de energie pentru a o lua a doua zi de la capăt.

luni, 28 ianuarie 2013

Parintii pot alege: grupa pregatitoare, la scoala sau la gradinita

Parintii pot alege: grupa pregatitoare, la scoala sau la gradinita
Daca ai copil in grupa mare de gradinita poti opta, pana la 31 martie, sa-l inscrii la grupa pregatitoare din scoala sau poate ramane la gradinita, tot in grupa pregatitoare, fara ca statul sa te mai forteze sa accepti o anumita decizie, a anuntat Victor Ponta, conform Mediafax.

Grupa pregatitoare - unde inscrii copilul?

"Ideea pe care am discutat-o si cu ministrul Pricopie, si cu ministrul Dragnea a fost urmatoarea: faimoasa problema a grupei pregatitoare - nu cred ca trebuie sa ii fortam pe parinti sa isi duca copiii la scoala la grupa pregatitoare, nici nu trebuie sa ii impiedici pe cei care vor sa mearga sa isi duca copiii mai repede la scoala, si atunci am stabilit impreuna un sistem pe care il definitivam in zilele urmatoare: pana pe 31 martie, fiecare parinte care are un copil in grupa mare sa spuna daca vrea sa ramana la gradinita inca un an, in grupa pregatitoare, sau vrea sa mearga la scoala in grupa pregatitoare", a mai spus seful Guvernului la Antena 3.

luni, 21 ianuarie 2013

ANUNT IMPORTANT!

   MIERCURI, 30.01.2013, GRADINITA VA FI INCHISA. EDUCATOARELE VOR AVEA CERC PEDAGOGIC



VA MULTUMIM PENTRU INTELEGERE!

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Mapa foto cu ocazia zilei de 8 MARTIE..


 Stimati parinti,

Chiar daca e putin cam devreme, va prezentam o oferta a unei mape foto cu ocazia Zilei Mamei, cu gandul ca timpul trece repede, iar cei care doresc ar fi indicat sa anunte din timp educatoarele pentru ca fotograful va fi foarte ocupat in perioada ce urmeaza. Este o mapa foto muzicala, ce contine o fotografie mare (tablou), doua putin mai mici, un set de fotografii autocolante, doua fotografii cu suport (pentru mama si bunica) si doua brelocuri. Pretul unei mape este de 35 lei. Ceea ce e deosebit este ca, copiii vor fi fotografiati si din picioare. Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati educatoarele si bineinteles, sa cereti mapa adusa de fotograf ca model pentru a o studia. La avizierul grupelor va fi expus cate un afis unde sunt prezentate si alte oferte ale aceluiasi fotograf, pt. doritori si de asemenea pretul lor (pandantiv cu fotografie, tablou pe panza, etc. )









duminică, 13 ianuarie 2013